Een feest voor de smaakpapillen in het restaurant 1714 in schiedam

Als je op zoek bent naar een restaurant waar je smaakpapillen verliefd op worden, dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan Restaurant 1714 in Schiedam. Dit prachtige restaurant, gelegen in het hart van de historische stad Schiedam, biedt een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten.

Het restaurant is vernoemd naar het jaar waarin het pand voor het eerst werd gebouwd, en het interieur weerspiegelt deze historische achtergrond. Het decor is stijlvol en klassiek, met elegante meubels en subtiele verlichting die zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer.

Maar het eten is waar Restaurant 1714 echt uitblinkt. Het menu biedt een heerlijke selectie van moderne Europese gerechten met een focus op seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Elk gerecht is zorgvuldig bereid met een perfecte balans van smaken en texturen, en wordt gepresenteerd als een kunstwerk op je bord.

Een van de hoogtepunten van het menu is de signature dish van het restaurant, de zeebaarsfilet. Deze wordt geserveerd met een zachte saffraanrisotto en een heerlijke hollandaisesaus. De vis is perfect gegaard en smelt bijna in je mond, terwijl de risotto zorgt voor een rijke en romige textuur.

Maar er zijn nog tal van andere gerechten op het menu die de moeite waard zijn om te proberen. Zo is er bijvoorbeeld het voorgerecht van gerookte zalm, geserveerd met mierikswortelcrème en een frisse salade van komkommer en avocado. Of de malse lamsrack, geserveerd met een smakelijke jus en seizoensgroenten.

Bij het diner kun je ook kiezen voor een wijnarrangement, waarbij elk gerecht wordt gecombineerd met een bijpassende wijn. Het personeel van Restaurant 1714 is zeer goed geïnformeerd over de wijnen en kan je helpen bij het kiezen van de perfecte match.

Het restaurant heeft ook een gezellige bar, waar je voor of na het diner kunt genieten van een drankje. De bar biedt een uitgebreide selectie van cocktails, wijnen en bieren, en heeft een informele en ontspannen sfeer.

Al met al is Restaurant 1714 een absolute must-visit voor fijnproevers die op zoek zijn naar een culinaire ervaring van wereldklasse. Met een uitstekend menu, attent personeel en een prachtige omgeving, is dit restaurant de perfecte plek voor een speciale gelegenheid of een romantisch diner voor twee.

uiteten in schiedam

Author: Meinte Piest